Автор: admin
Публикувано на: 25.08.2009 13:30:11

Рейтинг:

Серийният

От Citroen разпространиха снимки и информация за първия сериен представител на своите „премиум” модели, които ще носят обозначението DS. Дебютът на така наречения DS3 ще се състои по време на изложението във Франкфурт следващия месец.

Автомобилът споделя обща платформа с новото поколение на модела C3. Серийната версия на Citroen DS3 фактически почти не се различава визуално от едноименната концепция, която беше представена тази година в Женева. Колата е с дължина 3 950мм. и широчина 1 710мм., а обемът на товарното отделение е 285л.

Бъдещите клиенти на модела ще могат да разкрасяват автомобила си според своя собствен вкус и предпочитания. Предвидени са множество цветове за купето, таванът може да бъде черен, бял, син или червен, а капаците на страничните огледала - в цвета на купето или в хром. За интериора ще се предлага избор между шест вида декоративни вложки за централната конзола.

Citroen DS3 ще е наличен с три бензинови двигателя, с мощности 95, 120, 150к.с., както и с два дизелови, генериращи 90 и 110к.с., като с първият автомобилът ще е много икономичен и ще отделя едва 99гр.км. CO2 емисии. Агрегатите ще се в комбинация с пет или шестстепенни скоростни кутии.

Продажбите на първия премиум модел на Citroen е предвидено да стартират през пролетта на 2010-та година и въпреки че все още не е известна неговата цена, от компанията твърдят, че тя в никакъв случай няма да надвишава тази на основния му конкурент Mini Cooper.


Галерия Citroen DS3
Тагове: Citroen, Citroen DS3
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg